Coolit etämoovit
Coolit etämoovit on tanssitunti/ kunto-ohjelma, jolla saattaa säännöllisesti tehtynä olla myönteisiä vaikutuksia mm. hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaan, aerobiseen energiantuottoon ja jopa mielialaan.
Coolit tanssimoovit osa 1
Coolit tanssimoovit osa 2
Coolit tanssimoovit osa 3
Take Wine Askeleet
Moves Like Jagger askeleet
Missy E askeleet
Rabiosa askeleet
South Side of the Border askeleet
TUTUSTU ILMAISEKSILa Mordidita askeleet
El Mario de tu Mujer askeleet
Waka Waka askeleet
Monster Winer askeleet
El Guay askeleet
Freedom askeleet
House Work askeleet
Meto Mano askeleet
Bonita Girl askeleet
Sexy and I know it askeleet
Po’Encima askeleet
En Sus Marcas Listos askeleet
El Amor, El Amor askeleet
Ginza askeleet
Baby Hello askeleet
Make You Mine askeleet
Guay Guay askeleet
Danza Kuduro askeleet
Five More Hours askeleet
Maria askeleet
Gecko Overdrive askeleet
Way
Tonight
Shot
Coolit tanssimoovit 3
Coolit tanssimoovit
Oheiset lisämateriaalit syventävät kurssin sisältöä ja tuovat puuhaa myös välipäivinä
Tämän materiaalin avulla voit tutustua kestävyysharjoittelun teoriaan ja mm. siihen vaikuttaviin muutujiin. Näin sinulla on paremmat edellytykset rakentaa tunnistasi juuri sellainen kuin oman vireystilasi ja tavoitteidesikannalta on perusteltua.
Venyttlely Venyttely ja liikkuvuusharjoittelu on tärkeä osa mitä tahansa harjoittelua ja kehonhuoltoa. Liikkuvuusharjoittelu saattaa myös auttaa palautumista arjen ja muun rasituksen aiheuttamasta kuormituksesta.
Kehonhuolto
Miksi heilua kun voi vain löhöillä ja säästää energiaa?
Ilman riittävää lihasvoimaa ja kestävyys- ominaisuuksia pystyasento ja sen säilyttäminen monesti useita tunteja paikallaan olisi ihmisen tuki- ja liikuntaelimistöllemme mahdoton tehtävä.
Kestävyysominaisuuksien harjoittaminen on yksinkertaistetusti elimistön taloudellisuuden kehittämistä. Sama tai mahdollisesti pidempi ja/ tai kovatehoisempi suoritus pyritään tekemään harjoittelun avulla samalla tai jopa pienemmällä energiankulutuksella. Eli käytännössä, mitä paremmin elimistö pystyy käyttämään happea omassa energiantuotannossaan, niin sitä vähemmän myös arkiset askareet meitä kuluttavat ja voimia jää muuhunkin kuin vain työpäivästä selviämiseen. Aluksi viiden kilometrin kävelylenkki saattaa tuntua raskaalta, mutta kun elimistön kyky hyödyntää happea paranee siihen kohdistuneen rasituksen myötä ja pian kävelylenkki muuttuukin hölkäksi ja hölkkä vähitellen juoksuksi.
Mutta kun liikunta on niin boooring...
Jep, moni liikuntamuoto on vaan tosi lame. Minulle lenkkeily, hiihto, pallopelit tai juoksu koskaan sopineet, vaikka tiesinkin että kestävyysharjoittelu oli monella tapaa hyödyllistä. Mutta jossain vaiheessa oivalsin että minun ei tarvitse liikkua ainoastaan, koska nivelet lahoaa alta ja vain koska liike on lääke, vaan voin tehdä myös asioita joista nautin ja terveysvaikutukset ovat samat. Niinpä aloin vuonna 2012 ohjaamaan Zumbaa, jolloin pystyin yhdistämään kaksi suurinta intohimoni liikkeen ja musiikin. Näin minun ei myöskään pitänyt luopua mistään, pystyessäni liikkumaan rakkaudesta lajiin ja samalla saamaan siitä palkkaa.
Mitä sitten jos ei voi vaan löhöillä ja syödä pullaa...
Tällä kurssilla voit tanssia myös kotona kaikessa rauhassa, mikä madaltaa rimaa esim. aloittaa tanssiharrastus. Voit käydä askeleita ja vaiheita kaikessa rauhassa läpi ja samalla parantaa omaa peruskuntoa ja jaksamista, silloin kun sinulle sopii.
Minulle peruskunnon merkitys avautui vasta kun menin itse personal trainer koulutukseen ja aloin ymmärtämään kestävyysharjoitukseen liittyviä muuttujia ja muita siihen vaikuttavia tekijöitä. Aloin pohtimaan enemmän edellytyksiä mitkä pitää olla olemassa, jotta kestävyysominaisuuksien kehittyminen ja mm. arjen kuormituksen madaltaminen olisi mahdollista.
Saatkin nyt kurssin mukana tuhdin tietopaketin mikä auttaa sinua pitkälle tulevaisuuteen ja tekee myös arjen valinnoista helpommin perusteltuja.
Sentraaliset adaptaatiot
Sentraaliset adaptaatiot ovat kehon ”keskiosiin” kohdistuvia a. Käytännössä tämä tarkoittaa sydämen iskutilavuuden kasvamista ja veren tilavuuden suurentumista. Näitä kahta adaptaatiota voidaan pitää kenties tärkeimpinä tavoitteelliselle liikkujalle.
Sydämen iskutilavuuden suureneminen eli dilataatio johtuu vasemman kammion tilavuuden kasvamisesta. Se on pitkäkestoisen ja tasavauhtisen harjoittelun kenties merkittävin harjoitusvaikutus. Sen pääasiallinen mekanismi on tilavuusylikuormitus. Eli sydämen tulisi pystyä toimittamaan mahdollisimman suuri määrä happirikasta verta jokaisella lyönnillä.
Veri luetaan itsessään kudokseksi, vaikka tämä termi voi kuulostaa hieman harhaanjohtavalta. Veri koostuu veriplasmasta ja verisoluista. Harjoittelun seurauksena molemmat näistä veren komponenteista adaptoituvat vastatakseen paremmin elimistölle kohdistettuun vaatimuksiin. Plasmavolyymin ja verisolujen määrän suureneminen adaptaatiot tapahtuu usein jo 2-4 viikon aikana harjoittelun aloittamisen jälkeen. Suurempi määrä verta pystyy kuljettamaan enemmän happea ja ravinteita kudoksille sekä poistamaan hiilidioksidia ja aineenvaihdunnan sivutuotteita tehokkaammin. Punasolujen määrän lisääntyminen tehostaa hapenkuljetusta entisestään. Suurempi punasolujen määrä mahdollistaa suuremman hapenkuljetuskapasiteetin vaikka plasmavolyymi pysyisi samana.
Näitä adaptaatiota lukuun ottamatta keskeiset adaptaatiot tapahtuvat verrattain hitaasti. Tästä syystä kestävyyspainotteisissa lajeissa aerobista energiantuottoa kehittävä peruskuntokausi on oikein tehtynä usein monen kuukauden mittainen.
Eli aletaanko hommiin...
Vai aletaanko hyppeleen...